Hvordan rengøres en bil motor?

En velholdt bil ser fantastisk ud, når den ruller ned ad gaden, og den kører bedre. Men mere kørsel betyder at udsætte en bil for småsten, snavs, fedtede og olieagtige rester, snavs og partikler. Dette uønskede affald kan også samle sig under en bils motorhjelm. For at en bilejer kan nyde skønheden i en ren bil, er det afgørende at tage fat på renheden af ​​interiøret, udvendigt og under motorhjelmen – motoren. Motoren er hjertet i bilen. At holde det rent betyder at give en bil kraften til at fungere problemfrit. Således fortæller Andreas Egsgaard-Fjord, fra Dansk Bilpleje Herning

Hvorfor rense en bilmotor?

Typisk bør folk, der bor i byområder med asfalterede veje og oplever lidt eller intet affald, rense deres motorer to gange om året. Men dem, der bor på landet eller kører meget terræn – hvor de støder på meget støv, snavs og snavs – bør rense deres motorer hver tredje måned. Det samme gælder for dem, der bor i områder, der oplever omfattende snefald og regn. Relateret: Sådan skifter du et luftfilter Rengøring af en bils motor har adskillige fordele, men det er vigtigt at gøre det sikkert for at undgå at lave fejl, der kan forårsage funktionsfejl. For eksempel bør motorsensorer og ledninger ikke udsættes for vand. De kan forårsage kortslutninger, hvilket fører til en defekt motor, som kan være meget dyr at reparere.

Fordele ved at rense en bilmotor

Det forhindrer brændende materialer, såsom olie eller blade, i at samle sig og blive en brandfare. Det fjerner affald og vejsalt og reducerer dermed korrosion. Det gør det nemmere at opdage enhver potentiel fare, såsom væske lækage og revner, før de bliver problematiske. Det betyder, at en ren motor kan gøre en bil mere sikker og beskytte føreren mod sammenbrud og ulykker. En ren motor forbedrer en bils udseende og øger dermed dens gensalgsværdi. Hvordan rengøres en bil motor? Andreas Egsgaard-Fjord fra Dansk Bilpleje i Herning fortæller et lag af snavs i motoren gør, at den arbejder hårdere og bruger dermed for meget brændstof. Men en ren bilmotor forbedrer en bils brændstoføkonomi og ydeevne og sparer dermed penge.

 

Sådan rengøres en bilmotor

1. Tidsplan.

Ideelt set skal du vælge en varm dag. Varmere vejr, som har lav luftfugtighed, vil hjælpe bilmotoren til at tørre hurtigere.

2. Klargør rengøringsmidlerne.

For effektivt at rense en bils motor skal du bruge noget udstyr og produkter, herunder; En ikke-metallisk skrubbebørste Enkelt universalrengøringsmiddel Luftkompressor eller et rent håndklæde Tape og en plastik pose Vandkilder, gerne en højtryksrenser Sikkerhedsbriller og handsker Biologisk nedbrydeligt motoraffedtningsmiddel Skruenøgle til afmontering af batterikablerne.

3. Lad bilen køle af.

Hvis bilens motor kører, skal du slukke for den og åbne motorhjelmen for at lade den varme motor køle af i et par timer, før du rengør den. Faktisk er det tilrådeligt at rense motoren om morgenen, da bilen ville være kølet af natten over. Hældning af koldt vand på en varm motor kan vride og ødelægge den, hvilket fører til dyre reparationer.

4. Spænd målepinden og hætterne.

Luk bremsevæsken, servostyringsvæsken, kølevæsken og andre væske beholder dæksler tæt. Tryk oliepinden ned for at sikre, at den er tilstrækkeligt forseglet. Dette forhindrer vandet i at komme ind i væskerne, hvilket forhindrer kemiske reaktioner og nedbrydning, der kan beskadige motoren.

5. Frakobl batteriet.

Frakobl først begge batteripoler, og fjern om muligt hele batteriet for at gøre det muligt for dig at rengøre området komfortabelt. Afbrydelse af terminalerne sikrer, at du beskytter dem mod at blive våde og beskadigede.

6. Dæk til.

Dæk de følsomme elektriske komponenter til med en plastikpose og forsegl dem tæt med elektrisk tape. Beskyt funktioner som motorkontrolenheder, tændingsledninger, fordeler hætter, tændrør, spolepakker, generatorer og andre filtre. Beskyttelse af disse rum mod at blive våde vil sikre, at du rengør motoren grundigt uden frygt for at beskadige noget.

7. Affedt.

Fjern overfladens snavs og støv med en børste med syntetiske børster, og støvsug det op. Efter at have skrubbet snavset af, vask motorrummet med varmt vand for at hjælpe med at fjerne løst snavs og urenheder. Spray derefter affedtningsmidlet i hele motorrummet, og lad det trække i 10 minutter. Vær særlig opmærksom, og tilføj mere fedtfjerner til hætter, slanger, væske beholdere som altid har ekstra snavs.

8. Skyl.

Skyl motorrummet med en svag tryk fra tryksprøjten. Undgå at bruge en højtrykssprøjte, da den kan lække vand ud på de overdækkede områder og forårsage problemer. Begynd at skylle fra bagsiden, og derefter gå til forsiden.

9. Afslut.

Efter skylning skal du vente på, at vandet er fordampet, og derefter tørre motoren af ​​med en blød mikrofiberklud. Alternativt kan du bruge en kompressor til at blæse luften ind til krogene og dermed fjerne overskydende vand. Husk aftørring af motoren fjerner ikke kun vand.

Held og lykke siger Andreas Egsgaard-Fjord, Dansk Bilpleje Herning, se hvad det koster at få rengjort din motor hos Dansk Bilpleje Herning

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

go top